George Henri Speeltuin

Bruxelles-Environnement (IBGE)
2 010m2
850 000 €
Atelier participatif avec Space PafPaf
Siplan
,
De gekozen vormen zijn bewust abstract, zodat de kinderen er verschillende werelden op kunnen projecteren.

De speeltuin in het Georges Henri Park ligt in een groene en dichtbevolkte omgeving. Dit project is opgezet op basis van een participatief proces. Tijdens deze workshops creëerden de kinderen vooral abstracte vormen. Op basis van deze constatering heeft Zweden 36 zich gericht op elementen die de verbeelding prikkelen. Het is dus mogelijk meer dan één universum met dezelfde omgeving uit te vinden.

Kinderen geven de voorkeur aan zachte, plastic, ergonomische vormen en felle kleuren. Maar om goed in het park te passen hebben de architecten gekozen voor een buitenbekleding van natuurlijk hout, terwijl de binnenkant van de elementen in felle, primaire kleuren is geschilderd. Plastic spelletjes doorkruisen discreet de compositie. Niet alle kinderen hebben hetzelfde universum. Naast de gebruikelijke "sportieve" sensaties biedt Sweden 36 ook elementen om te dromen of te spelen: verdwalen in een labyrint, liggen op een gekleurd tapijt of onder een wolkvormig dak...

De verschillende secties zijn niet al te duidelijk van elkaar gescheiden. Zonder de veiligheid in gevaar te brengen, kunnen kinderen van alle leeftijden samen spelen. De speelplaatsen voor oudere kinderen zijn bijvoorbeeld niet omheind, maar gewoon moeilijker toegankelijk gemaakt.
De verschillende secties zijn niet al te duidelijk van elkaar gescheiden. Zonder afbreuk te doen aan de veiligheid kunnen kinderen van alle leeftijden samen spelen. De speelplaatsen voor de oudere kinderen zijn bijvoorbeeld niet omheind, maar gewoon moeilijker toegankelijk gemaakt.