Jezuïetenpark

Gemeente Manage
29 261m2
1 683 207 € excl. BTW
JNC
,
Een speeltuin als onderdeel van het toekomstig Jezuïetenpark, een project in opbouw.

Het park van het oude jezuïeten college met een oppervlakte van bijna 3 hectare bevindt zich in de wijk Fayt in Manage. Dit privé park wordt publiek gemaakt en zal een belangrijke plek worden voor de gemeente. De oude gebouwen van het college worden verbouwd tot woningen. Een speelplein en nieuwe gemeentelijke bibliotheek worden geïntegreerd op de site. Verschillende toegangen tot het park maken de verbinding met omliggende woonbuurten.

Overlegsessies met verschillende partners brachten heel gevarieerde verwachtingen en wensen van het parkprogramma naar voor zoals een rust- en leesruimte gelinkt aan de geplande bibliotheek, een recreatieve zone voor verschillende leeftijden, een natuurreservaat en binnenwegjes voor voetgangers. Bovendien bevestigen verschillende mensen het gebrek aan publieke ruimte in de gemeente en de nood om van het park een polyvalente ontmoetingsplek te maken voor een breed publiek.
Manage heeft weinig recreatieve ruimte. Daarom stellen we meerdere zones voor, aangepast aan elke leeftijd: peuters, kinderen, tieners en ouders of begeleiders. Een visuele en ludieke communicatie toont de link tussen de verschillende zones en vermijdt dat ze geïsoleerd zijn van elkaar. Het spelen is georganiseerd rond een parcours. Op verschillende delen is het mogelijk om van het ene naar het andere spel te stappen zonder de grond te raken.
Het speelplein wil zich niet opdringen in de natuurlijke groene context van het park. Het uitkijkpunt is een discrete observatiepost verborgen tussen de takken van enkele opmerkelijke bomen. Op de bodem worden vooral natuurlijke materialen gebruikt zoals hout en zand.