Herontwikkeling van het Pierron Park

Gemeente Molenbeek
380 000 €
Malice / Open air
De nood aan groene ruimte in dit deel van Molenbeek aan het kanaal is hoog.

De herinrichting van het speelplein Pierron maakt deel uit van het wijkcontract «Cinema/Bellevue» in Molenbeek en is ontwikkeld in nauw overleg met gebruikers, beheerders en buurtverenigingen. Het bevat een
sportzone voor jongeren, een speelzone voor kleine kinderen, rustplekken en een gezondheidsparcours.

Het speelplein is deel per deel ingericht volgens de budgettaire mogelijkheden. Voor de herinrichting was het speelplein in slechte staat. De sportuitrusting was kapot en de speelzone voor de kinderen slecht ingepland naast de weg. Desondanks was de plek verzadigd in gebruik.

De herinrichting stelt de volgende elementen voor: Een speelzone aan de Pierronstraat op het oude basketbalveld, in verbinding met de buurt. Het oppervlak krijgt een nieuwe asfalt laag en wordt verdeeld in drie zones met o.a. een trampoline, een labyrint, een babbelbuis, een glijbaan, etc. Voor de volwassenen en ouders worden verschillende zitplekken voorzien alsook een schaduwzone.

De sportzone brengt verschillende activiteiten samen. De twee bestaande multifunctionele sport terreinen zijn volledig gerenoveerd en bekleed met kunstgras. Een grote overdekte tribune aan de rand kijkt er op uit. Bovendien zijn er een atletiekpiste, pingpong tafels en een basketbalterreintje. Een gezondheidsparcours vervolledigt het park met fitnesselementen. Een stuk gras werd ongeroerd gelaten om polyvalente activiteiten toe te laten.