Saint-Hubert: herinrichting van het stadscentrum

Gemeente Saint-Hubert
7 000m2
1 700 000 €
,
Suède 36 en Technum werden door stad Saint-Hubert aangesteld voor de opmaak van een studie voor masterplan van het stadscentrum met het doel de centrale as te herinrichten in het kader van een stadsvernieuwingsproject.

Door zijn titel, “hoofdstad van de jacht en de natuur”, heeft St.-Hubert een belangrijke regionale functie. Hoewel de opdracht zich geografisch gezien slechts tot de centrale straat van de stad limiteerde, bestudeerde Suède 36 de bredere context onder de vorm van een masterplan, alvorens een project te ontwikkelen. Werken aan de publieke ruimte, betekent werken aan het beeld van de stad waaronder de samenstelling van al haar elementen.

Het uiteindelijke masterplan heeft als doel om de meest centrale as van de stad, die zeer veel potenties heeft, te verbeteren en te promoten. St.-Hubert heeft vandaag niet de publieke ruimte die zij verdient. De huidige staat van de straten en publieke plaatsen in Saint-Hubert is een handicap voor de stad en belemmert de lokale handel, toerisme, culturele activiteiten en de promotie van het stadserfgoed .

Aan de hand van een verfijnde overlegtechnieken, expertise op het vlak van mobiliteit en een neus voor belangrijke potenties werd er gekozen voor een radicale verandering van de publieke ruimte zodat de perceptie en het imago van de stad kon worden omgekeerd. Het resultaat bestaat uit een plan dat de centrale as herwaardeerd en tegelijkertijd connecties met deze as verbeterd, vooral voor de zwakkere weggebruiker.