Renewing a school playground in Forest

Commune de Forest
280 000 €
UTIL (Stabilité)
Malice
A playground where you can play, daydream, exercise, stroll, discuss, plant, rest and have fun.

The project was developed with pupils, teachers and staff at this Forest school. Through a questionnaire, a game and a mock-up we identified what users needed, what they had and what they would like. We established a fun-based programme covering the multi-faceted nature of all the facilities.

The project aimed at bringing the ages together with elements for young and old, an observation point, areas for sport, a recreational area, benches and ‘talking tubes’, boxes for growing vegetables and waste bins to explain how to sort rubbish. A big figure of 8 brought all the elements together. The area was largely planted with fruit trees.