Aanleg van een plein op de Ourthe in La Roche

Commune de La Roche-en-Ardenne
6 654m2
1 500 000 €
Tractebel
Het project wil een nieuw gezicht geven aan de Quai de l'Ourthe, het kardinale centrum van Roch, met uitzicht op de Sint-Nicolaaskerk en het feodale kasteel.

De architectuurwedstrijd die Zweden 36 en Tractebel wonnen, had tot doel deze plaats een nieuw imago te geven en een nieuw stedelijk centrum te creëren. Het doel was om er een structurerend en identiteitsvormend element voor de gemeente van te maken. De cortenstalen loopbrug en de terrassen zullen in wisselwerking staan met de rivier en het door de stad ontwikkelde park op de andere oever. Ook de huidige parkeerplaats in de open lucht zal verdwijnen. Het is de bedoeling de vrijgekomen landschapszone te vergroenen en de rivier veel beter in de stedelijke omgeving te integreren.

Dit nieuwe, rustiger weefsel, dat de ambitieuze voetgangerszone van het stadscentrum voortzet, moet een nieuw hotel en een grote ondergrondse parkeergarage omvatten, in principe tegen 2024. Het project is in ontwikkeling.