Handelslaboratorium "De Vitrine

Atrium Bruxelles
33m2
,
Dit "laboratorium" moet het imago van de wijk weerspiegelen: sober, elegant en origineel.

Suède36 heeft deze door Atrium in 2010 uitgeschreven wedstrijd gewonnen. Het betreft het ontwerp van een designpaviljoen voor het nieuwe graanplein in het centrum van Brussel, in de "modewijk" van de Dansaertstraat. Deze plaats biedt kandidaat-handelaars of -ontwerpers de mogelijkheid hun commercieel concept uit te testen of hun creaties gedurende 2 of 3 maanden tentoon te stellen in een aan hun behoeften aangepaste ruimte.

Gebaseerd op het principe van extrusie van een geherinterpreteerde traditionele vorm, is het resulterende volume versierd met een geperforeerde huid die het zowel bewegwijzering kwaliteiten als formele abstractie geeft. Versterkt door de witte kleur van het geheel en het lichtspel bij nacht, is het ook een nieuw oriëntatiepunt voor de site, op enkele meters van het nieuwe modemuseum.

Het paviljoen wordt gemonteerd op een houten basis/vloer die als fundering dient. Het bestaat uit geprefabriceerde elementen van 2,50 x 2,50 meter. Deze maximale afmeting loopt door alle constructieprincipes heen. Twee geprefabriceerde elementen (muren en dak) bestaande uit een stalen frameconstructie worden op repetitieve wijze gemonteerd. Ze omvatten een isolerende huid met dubbele beglazing en een huid van geperforeerd wit gepoedercoat aluminium. Dit principe zorgt voor kostenbeheersing, eenvoudige en snelle montage en demontage, en de mogelijkheid van "oneindige" uitbreiding van het principe.